Storytelling met behulp van Animatie

Samuela

Storytelling met behulp van Animatie

Hoe leg je een complex systeem uit op een toegankelijke manier? Met behulp van illustratie en animatie kom je vaak heel ver. Toch klinkt het makkelijker dan het is. Wat animeer je en wat wil je precies communiceren? CM Next – Next Generation Credit Management is de Start Up van incassobureau en deurwaarderskantoor De Best en Partners, die in samenwerking met ICT-ers een systeem ontwikkelden om betalingsachterstanden op een klantvriendelijke en eerlijke manier te communiceren. Het systeem is er op gericht om zich op communicatief gebied aan te passen aan de klant. Met behulp van CM Next krijgen zij meer kansen om tot een betaling te komen.

Wie is de doelgroep?
De doelgroep van CM Next zijn credit managers. Zij zullen het systeem uiteindelijk kunnen inzetten, maar zitten, anders dan de betalers, niet te wachten op Jip en Janneke taal. Verrassen wil je ze wel, want we geloofden samen dat de markt voorspelbaar is en wel wat vernieuwing kan gebruiken.

Wat hebben we ze vertelt?
Om de doelgroep te verrassen hebben we gewerkt in een stijl die ze gewend zijn. Een presentatie van iemand uit het vak die iets vertelt over de voordelen van dit krediet management systeem. De animaties geven hier het verrassende effect. Ze onderstreepten niet alleen de belangrijkste kenmerken van de tool, maar vatte ook veel van de belangrijkste informatie samen, waardoor de film niet te lang werd. Zo worden animaties niet alleen grappig, leuk en verfrissend, maar ook functioneel.

Reageren is niet mogelijk.

Neem contact met ons op door langs te komen in de CabFab (Unit 109), te mailen of te bellen naar +31 (0)70 215 82 59