Mijn verhaal

Samuela

Mijn verhaal

Storytelling is niets nieuws en voor ons mensen een manier om te overleven. Door verhalen te vertellen krijgen we nieuwe inzichten in het leven, maar ontdekken we tegelijkertijd dat er niets nieuws is onder de zon.

Mijn eerste verhalen

Storytelling lijkt hipper dan ooit. Ik kwam er als eerst met de term in aanraking in 2010 tijdens mijn werk bij Radio Netherlands Worldwide. Daar werkte ik voor The State We’re In. Een programma over de manier hoe we met elkaar omgaan in de wereld. Zo interviewde ik Mexicaanse journalisten die dagelijks met de dood bedreigd werden terwijl er dagelijks collega’s sneuvelden, de eerste zwarte paratrooper die ingezet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amerika en een zwerver die uiteindelijk ontdekte miljonair te zijn. Ondertussen leerde ik het vak van zeer ervaren mensen die jaarlijks awards voor hun verhalen wonnen.

Digital Storytelling Experiences

Nu bij ZWART/WIT MEDIA ga ik nog een stapje verder. Ik verspreid de verhalen niet alleen maar via radio of televisie. Internet is een belangrijk platform en HTML-5, Video een aantal van de middelen. Toch blijft de basis hetzelfde. Het begint allemaal met een goed verhaal. Benieuwd naar een greep uit een aantal oude verhalen? Ze zijn hier te vinden.

Reageren is niet mogelijk.

Neem contact met ons op door langs te komen in de CabFab (Unit 109), te mailen of te bellen naar +31 (0)70 215 82 59