De FC-Kip Facebook App

Samuela

De FC-Kip Facebook App

Bijna 60.000 likes op Facebook, in twee maanden tijd een idem aantal unieke bezoekers en een miljoenenbereik, de Facebook fanpage van De Dino Show is populair. Dat wilde de NTR ook wel voor de website van De Dino Show. Maar 30% van de fans van dit televisieprogramma benaderde de website direct. De overige 70% kwam via andere sites binnen met op nummer een, de populaire Facebookpagina en op nummer twee, Google. Op die manier wisten wij in ieder geval op welke platformen we moesten investeren, maar hoe kunnen we gebruik maken van de populariteit op Facebook en zo meer bezoekers naar de website trekken? Juist: een Facebook App. ZWIT vindt:

‘Ga op de foto met’…
Het was al een applicatie op de website, maar niet smartphone compatibel. En omdat de Facebookpagina een groter bereik heeft dan de website, ook niet per se effectief.  Daarom bedachten we een smartphone compatibel Facebook app. Het voordeel van zo’n applicatie is dat deze ingeladen kan worden vanaf je eigen website. Op die manier worden de app gebruikers gezien als websitebezoekers. Bovendien kunnen foto’s vanaf hier makkelijk gedeeld worden. Het toevoegen van de praatwolkjes zorgt voor een extra reden om de foto’s met vrienden te delen. Op die manier krijgt De Dino Show een nog groter bereik.

10.000 extra bezoekers.
Al met al zorgde deze applicatie wekelijks voor bijna 10.000 extra bezoekers op de website van De Dino Show. Dit betekent dat zo’n 35% van alle bezoekers via de app zijn binnengekomen.
De applicatie staat inmiddels dan ook in de top 3 van externe sites vanuit waar fans de website het meest bezoeken.
Op 24 november start het nieuwe seizoen van De Dino Show bij de NTR. De nieuwe uitdaging is om nog meer bezoekers naar de website te trekken. Ook dit keer zullen we dat doen door op Facebook in te spelen. Alhoewel de duurzaamheid en het bestaansrecht van Facebook in twijfel worden getrokken, als het op De Dino Show aankomt, bevinden zich nog genoeg potentiële klanten op dit social media platform! Wat vind jij?

Neem contact met ons op door langs te komen in de CabFab (Unit 109), te mailen of te bellen naar +31 (0)70 215 82 59