Actuele content en een actueel design voor Caribisch Netwerk

Samuela

Actuele content en een actueel design voor Caribisch Netwerk

Wist je dat de VVD ook winst op Aruba en Curaçao boekte? Op Bonaire en Sint Maarten overigens niet, daar kwam D66 als grote winnaar uit de bus. Hoe wij aan die wijsheid komen? Team ZWART|WIT ontwierp en ontwikkelde een paar weken geleden de nieuwe website voor het Caribisch Netwerk. We werden hiervoor benaderd door de NTR en die fijne uitdaging pakten we met beide handen aan.

Mobile first
Uitdaging, want deze nieuwsvoorziening brengt onafhankelijk actualiteiten en achtergronden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en de Caribische gemeenschap in Nederland. We bedachten oplossingen voor een hoeveelheid aan content, opgedeeld in artikelen, geschreven in verschillende talen en bestemd voor verschillende doelgroepen. Daarnaast worden de meeste artikelen vergezeld door audiofragmenten en krijgen de foto’s en video content een prominentere rol.
Natuurlijk was het responsive maken van de website een prioriteit. Mede daarom besloten we vanaf de conceptfase al mobile first te werken. Zo leverden we in eerste instantie enkel wireframes aan die geschetst waren op smartphones.

Interaction design
We moesten goed bedenken hoe we de verschillende sites, de menu-items en filters het beste konden weergeven op een klein scherm. Daarnaast ontwikkelden we een vernieuwd logo en nieuwe kleuren. De opdracht was om het professionele en betrouwbare gevoel te waarborgen, terwijl we rekening hielden met de verschillende smaken en inzichten van de verschillende doelgroepen.

Caribisch Netwerk
Het Caribisch Netwerk levert in Nederland (media)bijdrages aan de programma’s van de Nederlandse publieke omroep, zoals de NTR en de NOS. Caribisch Netwerk is een productie van de NTR en Journalistes Expérimentés.

Reageren is niet mogelijk.

Neem contact met ons op door langs te komen in de CabFab (Unit 109), te mailen of te bellen naar +31 (0)70 215 82 59