Werken in nieuwe fabrieken

Samuela

Werken in nieuwe fabrieken

Het is ergens wel gek om langzaam afscheid te nemen van onze vaste werkplek in de Caballero Fabriek. Tegelijkertijd biedt het zoveel nieuwe mogelijkheden. We krijgen kansen om nieuwe inspiratie op te doen en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Huren op maat

Om alvast een beetje aan het idee te wennen, namen we woensdag een kijkje in de Werk Fabriek in Den Haag. Ik twijfelde even of we daar wel tussen passen. Ik las dat deze coworking space vooral gericht is op entrepreneurs met een maatschappelijk tintje. Vanwege werkzaamheden voor een fairtrade project, durfde ik het toch aan. Daar ben ik daar blij mee, want dit had ik niet willen missen.

Tafels met stalen bielzen
Tafels met stalen bielzen

Naast het feit dat ze hier werkplekken opmaat aanbieden (lees: je bent bijvoorbeeld welkom voor een kop koffie, maar ook om te flexen, te vergaderen of een bureau te huren), doet de inrichting van het pand echt wat met me.
In het gebouw was voorheen jaren lang een drukkerij gevestigd. Om de inrichting tot stand te laten komen, is vooral gewerkt met materialen van het oude gebouw. Zo zijn aan de uiteinden van de werktafels stalen bielzen gemonteerd die afkomstig zijn van de gevel van het oude gebouw.

Inrichting

Het design zorgt voor een fijne sfeer. In de Caballero Fabriek vind je een kleurrijke, maar ook klinische en zakelijke sfeer. Het antraciet en blauwe gecombineerd met houten en camel kleurige elementen, geeft de Werk Fabriek een betrouwbare, rustige en ook vriendelijke sfeer. Het voelde eigenlijk als een hele hippe middelbare school en dan een paar stappen verder.

Vakken van golfkarton
Vakken van golfkarton

eyecatchers

Een eyecatcher vond ik de smalle hoge ramen met stalen frame in combinatie met de zithoek die daarvoor is geplaatst. Dit geeft een knus effect, maar tegelijkertijd krijg je het idee dat er plaats genoeg is, dankzij de hoge ramen en de hoeveelheid aan licht dat binnen komt sijpelen.
Een andere eyecatcher vind ik de wandkast, gefabriceerd van golfkarton en aan beide kanten verstevigd met dunne triplex platen. Nu vind ik beton en karton over het algemeen een hele geschikte combinatie. Het karton maakt warm, maar het materiaal is net als beton natuurlijk, waardoor ze wat mij betreft prima samen gaan. Dat heeft stylist Monique Middelburg goed gedaan.

* Volg #prettyindustrial op Instagram en ontdek meer foto’s van dit mooie industriegebouw.

Neem contact met ons op door langs te komen in de CabFab (Unit 109), te mailen of te bellen naar +31 (0)70 215 82 59